W środę 21 listopada przedszkolaki 5- i 6-latki wraz z wychowawczyniami p. U. Wąsik, p. A. Luberą i ks. P. Klockiem wybrały się na wycieczkę, w ramach preorientacji zawodowej, do pizzerii Ristorante Piccola Italia w Mielcu. Pan Emanuele Memmola właściciel, rodowity Włoch opowiedział dzieciom w jaki sposób powstaje pizza. Na początku pokazał przedszkolakom piec opalany drewnem, w którym piecze się nie tylko pizza, ale też chleb na zakwasie. Następnie włoski mistrz zdradził, jak zrobić idealną pizzę. Po krótkim instruktażu dzieci zabrały się do robienia własnej pizzy. Podzielone na grupy same wybierały i nakładały składniki na ciasto. Później odczekały tylko 5 minut i już pizze były gotowe. Po upieczeniu przedszkolaki przystąpiły do degustacji. Wszystkie wypieki wyszły doskonale. Dzieci jadły z wielkim apetytem przygotowane przez siebie danie. Przedszkolaki stwierdziły, że świetnie się bawiły i z chęcią jeszcze tu wrócą. Wycieczka była bardzo udana, dzieci wróciły do szkoły bogatsze o nową wiedzę i nowe doświadczenia. Przedszkolaki i wychowawczynie serdecznie dziękują właścicielowi oraz wszystkim pracownikom Pizzerii Piccola za wielką gościnność i bardzo miłe  przyjęcie oraz świetną atmosferę. Opracowały: Anna Lubera i Urszula Wąsik

46459322-501874153652820-72688 46492600_2706154296275344_1601933302879485952_n  46507191_975433905999580_873330987746983936_n46660568-261768991176363-3822346496069_772600446415617_6843040825711001600_n 46508681-1957696207650067-7076

Drukuj